Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar nieuwspagina's Link naar de cultuur- en recreatuekaart Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Mooi Dichtbij logo klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Het landschap Midden-Delfland, de dorpen en de polders

Het landschap van Midden-Delfland bestaat uit een aantal dorpen, o.a. Den Hoorn, Schipluiden en Maasland, en veel polders. Het (voornamelijk) open en groene landschap van Midden-Delfland verkreeg in 2017 de status van Beschermd Provinciaal Landschap (BPL). In grote lijnen bevat dit het Midden-Delflandgebied, zoals vastgesteld in de Reconstructiewet Midden-Delfland, aangevuld met enkele polders ten oosten hiervan. Onderstaande aanklikbare kaart toont in rood de contouren van het BPL. In blauw is het open gebied van de diverse polders ingetekend.

Image Map

Met behulp van de knoppen bovenaan deze pagina, of klikken op de kaart, wordt elke polder in meer detail beschreven en in beeld gebracht. In 2021 is het BPL Midden-Delfland uitgebreid naar het oosten met o.a. de Groenzoom; deze uitbreiding is op deze pagina niet meegenomen.

In de periode 2007-2014 werden de polders van het Midden-Delflandgebied in logische groepen beschreven door de Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk. De resultaten staan in zeven boekjes met de titel Historie en Landschap van ... en kunnen als PDF gratis worden gedownload. De polders die aan het BPL werden toegevoegd zitten hier helaas (nog) niet bij.

Zouteveense Polder en eendenkooi
Zouteveense Polder en eendenkooi op de achtergrond.

Overzicht polders

De volgende polders worden besproken:

28 maart 2024