Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar nieuwspagina's Link naar de cultuur- en recreatuekaart Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Mooi Dichtbij logo klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

QR-codes lezen en maken

De huidige internet en mobiele telefoon technieken maken nieuwe interactieve toepassingen mogelijk. Een ervan is de QR-code (Quick Response). Met de telefoon maak je een foto van een vierkant plaatje waarin een internet-adres is gecodeerd. Als het goed is, toont je camera de link naar een internetadres op internet. Met een klik op dit adres open je de internetpagina met informatie.

Ook in Midden-Delfland wordt gebruik gemaakt van QR codes. Er is bijvoorbeeld een audiotour met gesproken verhalen van het agrarische leven van weleer. Op een aantal gemeentelijke monumenten is een schildje bevestigd met een QR-code, om hiermee meer informatie over het gebouw te krijgen. Zie onderaan voor de adressen.

QR-code maken

Een QR-code kan gemakkelijk gemaakt worden met een app of internetpagina op internet. Maak een internetpagina met informatie over bijvoorbeeld een gebouw. Voer een internetadres van de pagina in en meteen verschijnt de bijbehorende QR-code. Download en plak of bevestig het plaatje met de QR-code op het gebouw of in een folder. Dit is een voorbeeld van een QR-code:

QR-code Keenenburg

Om de QR-code te lezen open je de camera app in je mobiele telefoon en richt je de camera op de afbeelding. Als alles goed gaat wordt de link automatisch gevonden en kun je de bijbehorende internetpagina openen. De tekst in de getoonde QR code is: http://m.mooidichtbij.nl/qr/?code=Kasteel_Keenenburg; klik maar op de link om de bijbehorende pagina te openen.

QR-code lezen

Als de camera van je telefoon nog geen QR-code kan herkennen kun je een aparte QR-code app installeren. Er zijn verschillende apps beschikbaar in de appstore (Apple) en playstore (Android) om QR-codes te lezen.

QR-code in Midden-Delfland

QR-code Links

05 januari 2024