MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Film & video van Midden-Delfland en de dorpen

19 januari 2020. Op deze pagina staat een overzicht van aanbevolen films en video's van Midden-Delfland en de dorpen Den Hoorn, Schipluiden en Maasland. De Dorpsfilms van de drie dorpen, gemaakt door Johan Adolfs, geven een prachtig historisch tijdsbeeld van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Daarnaast is er een groeiend aantal amateur films beschikbaar op internet.

Tip: Heb je een Smart TV of een Google ChromeCast in een HDMI port: Cast de YouTube video's naar de televisie voor optimaal genieten van de oude films!

Vier Dorpsfilms

Het bedrijf van Johan Adolfs uit Endschede maakte tussen 1948 en 1970 maar liefst 1500 dorpsfilms van kleine en middelgrote plaatsen in heel Nederland volgens een beproefd recept. In Midden-Delfland maakte hij er vier: Schipluiden in 1955 en 1964, Den Hoorn in 1959 en Maasland in 1961. Deze films zijn geremastered en voor iedereen beschikbaar gemaakt (de film van Maasland na 19 maart 2020):

Smalfilms 8 mm

Vanaf kort na de Tweede Wereldoorlog tot ca. 1990 werd er door veel amateurcineasten met 8 mm smalfilm gewerkt. Met de huidige techniek en videosoftware kunnen deze films omgezet worden ('geremastered') tot aantrekkelijke films op internet. Het overzicht toont de beschikbare films:

Schipluiden

Den Hoorn

Meer video's

Met de tegenwoordige apparatuur is het gemakkelijker video's van het mooie Midden-Delfland gebied en de fraaie dorpen te maken. En dat gebeurt ook! Een overzicht van online beschikbare video's:

Schipluiden

Den Hoorn

Midden-Delfland

Diverse

  • Ernst's OnderWaterWereld. Ernst is ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland en neemt je naar de mooie wereld van (water)planten en (water)dieren.

13 februari 2020